FAQ

Få svar på dine spørgsmål om øl udstyr

FAQ - Tekniske problemer med øl udstyr

Inden du ringer til os med en fejlmelding, bedes du have afklaret følgende fejlkilder først:

Øllet er fladt / der er for lidt skum

Er kulsyren åben, og er der kulsyre i flasken?
Tjek manometeret.
Skift kulsyreflasken, hvis den er tom.
Er kulsyretrykket rigtigt?
Kulsyretrykket ligger i hovedreglen på omkring 1,8-2,4 bar.
Er køleren tændt?
Tjek om den er tændt. Køleren skal have været tændt mindst 2 timer, før den virker optimalt.
Er glassene rene og i orden?
Forkert dosseret afspændingsmiddel ødelægger glassene og gør øllen flad. Det samme gør mælk, læbestift og andre fedtholdige stoffer ødelukker skummet. Ølglas og kaffekoppper må IKKE vaskes op sammen. Minimer brugen af afspændingsmiddel! Vask op i varmt vand med opvaskemiddel og skyl i koldt vand.
Skænker du øllet rigtigt?
Hold glasset skråt ca. 2 sm under hanen, åbn hanen helt, skænk 2/3 op, ret glasset og skænk resten
Er fustagen opbevaret for varmt?
Rumtemperaturen skal ligge stabilt må ikke overstige 25º C. Fustager skal opbevares ved samme temperatur, som de anstikkes i.

Øllet skummer for meget

Er fustagen tom?
Udskift fustagen.
Er anstikkeren sat rigtigt på?
Tjek om den sidder skævt.
Er fustagen opbevaret for koldt?
Fustager skal opbevares ved samme temperatur, som de anstikkes i. Du må ikek tage n kold fustage ude fra et skur og sætte direkte på anlægget.
Er kulsyretrykket for højt?
Tjek om der er skruet op ved en fejl.
Virker køleren?
Tjek om køleren kører.
Er køleribberne rene?
Rengør køleribberne med en børste.
Bliver ølslangen eller ledningen klemt?
Tjek om der er noget der klemmer på slangen.
Skænker du øllet rigtigt?
Hold glasset skråt ca. 2 sm under hanen, åbn hanen helt, skænk 2/3 op, ret glasset og skænk resten.
Sidder der fremmedlegemer/snavs under anstikkeren?
Afmonter anstikkeren. Før en flad hånd over toppen af fustagen og tjek, om der evt. sidder et mikroskopisk stykke plast fra stævhætten. Monter anstikker igen, og prøv at skænke igen.

Der kommer slet ikke øl ud

Er der slukket for strømmen?
Tjek sikringer og strømforsyningen. Tænd for strømmen eller skift sikring.
Er kulsyren tom?
Udskift kulsyreflaske.
Er ølfustagen tom?
Skift til ny fustage.
Er anstikkeren sat rigtigt på?
Tjek om anstikkeren er sat rigtigt på fustagen.
Er kulsyretrykket korrekt?
Tjek om der er skruet ned for kulsyren ved en fejl.
Er der et knæk på ølslangen?
Tjek slangen og ret evt. ud.
Er der knæk på kulsyreslangen?
Tjek slangen og ret evt. ud.

Øllet smager dårligt

Har fustagen været åbnet for længe?
Fustager, der ikke er på køl, er bedst i løbet af de første 7 dage. Skift fustage.
Er holdbarheden overskredet?
Skift fustage.
Er ølledningen ren?
Rens ølledning – spørg, hvis du er i tvivl.
Er ølglasset rent og i orden?
Tag et rent glas (evt. engangskrus).
Er fustagen opbevaret for varmt?
Fustager skal opbevares ved samme temperatur, som de anstikkes i.

Øllet er grumset

Har fustagen været åbnet for længe?
Fustager, der ikke er på køl, er bedst i løbet af de første 7 dage. Skift fustage.
Er holdbarheden overskredet?
Skift fustage.
Er ølledningen ren?
Rens ølledning – spørg, hvis du er i tvivl.
Er ølglasset rent og i orden?
Tag et rent glas (evt. engangskrus).
Er fustagen opbevaret for varmt?
Fustager skal opbevares ved samme temperatur, som de anstikkes i.

Hvis der stadig er problemer, når du har kontrolleret ovenstående, så ring til UniBevs tekniske afdeling på 2628 7811 eller til kundeservice på 7015 0080