Hurtig levering

Kendte brands

Hurtig Support

Kæmpe udvalg

Vino Hano Pinot Grigio Friuli DOC Hvidvin 12% 20 ltr

Varenummer (SKU): 15156 Kategori:

Pinot Grigio er en let, sprød, frugtig og forfriskende hvidvin. Vinen er perfekt som et glas, der kan nydes i tide og utide. Her er mad på ingen måde nødvendig, men skulle sulten alligevel kræve det, så gå ombord i fisk, kylling, kalkun, salater, pasta eller diverse supper.

 

  • Type: Tør
  • Restsukker: Ca. 3,5 g/l
  • Skal drikkes: Nu
  • Alkohol vol.: 12 %
  • Økologisk: Nej
  • Egnet til veganere: Nej
  • Volume pr. BiB: 20 ltr
  • BiB pr. lag: 12
  • Lag pr. palle: 2

Kort om Vino Hano Pinot Grigio Friuli DOC Hvidvin 12% 20 ltr

Det er ikke nogen hemmelighed, at druen Pinot Grigio ikke er lige så kendt og udbredt, som Chardonnay er det i Danmark. Det er faktisk en skam. For der er ofte tale om hinandens modsætninger. Hvor vi kender Chardonnay som den fyldigere, lidt alkoholtunge og ofte fadlagrede vin, så er Pinot Grigio tit den lette, sprøde, frugtige og forfriskende hvidvin. Chardonnay forenes derfor også ofte bedst i selskab med mad. Pinot Grigio derimod er særdeles perfekt som et glas, der kan nydes i tide og utide. Her er mad på ingen måde nødvendig, men skulle sulten alligevel kræve det, så gå ombord i fisk, kylling, kalkun, salater, pasta eller diverse supper.

Her er tale om en ung, frisk og lækker vin, der indtager glasset med sin charmerende strågule farve. Nogle vil endda gå så langt og sige, at der er smukke strejf af rav – ”eye of the beholder”, som man siger. Smagen lever i den grad op til synets forkælelse og er betagende fyldt med fersken, citron, melon og mandel i skøn forening. På trods af det lave indhold af restsukker opleves vinen på ingen måde for tør – tværtimod er de mange lækre smagsnuancer af frugt med til at give vinen en tilpas balance mellem det søde og tørre.

Et virkeligt dejligt glas vin – men pas på – det kan være stærkt vanedannede.

Den skønne og sagnomspundne region, Friuli-Venezia-Giulia, har tilhørt flere forskellige imperier gennem tiden. De smukke kvinder i Friuli tiltrak bl.a. de franske soldater under Napoleon Bonapartes herredømme. Selv Napoleon, der værdsatte et rigtig godt glas vin, blev set på disse kanter. Om det var den gode vin, de smukke kvinder eller begge dele, der tiltrak ham, skal være usagt. I dag bliver området også betragtet som den allerbedste region i Italien til dyrkning af hvidvinsdruer – det skyldes den unikke beliggenhed mellem Alperne på den ene side og Adriaterhavet på den anden side samt fænomenale jord- og klimaforhold.

Indeholder ikke allergener, sødestoffer, vitaminer og mineraler.