Ikon - Hurtig levering

Hurtig levering

Ikon - kendte brands

Kendte brands

Ikon - hurtig support

Hurtig support

Ikon - kæmpe udvalg

Kæmpe udvalg

FAQ

Spørgsmål om øludstyr

FAQ - Tekniske problemer med øludstyr & FADØLSANLÆG

Hvis du ikke er vant til at arbejde med fadølsanlæg og andet øludstyr, så er der mange faldgruber. Inden du ringer til os med en fejlmelding, bedes du have afklaret følgende fejlkilder, som vi har samlet i en FAQ. Det er måske en lille ting, som du selv kan løse – og ellers er vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig videre med dit øludstyr:

Korrekt ophældning af øl

Øllet er fladt / der er for lidt skum

Er kulsyren åben, og er der kulsyre i flasken?

Tjek manometeret.
Skift kulsyreflasken, hvis den er tom.

Er kulsyretrykket rigtigt?

Kulsyretrykket ligger i hovedreglen på omkring 1,8-2,4 bar.

Er køleren tændt?

Tjek om den er tændt. Køleren skal have været tændt mindst 2 timer, før den virker optimalt.

Er glassene rene og i orden?

Opvaskemaskinen er ofte den store synder, hvis glassene ikke er rene og i orden. Specielt har afspændingsmiddel i opvaskemaskinen en negativ virkning på dit øl og du bør minimere brugen af det. Det får nemlig skummet i din øl til at forsvinde meget hurtigere. Forkert dossering af afspændingsmiddel ødelægger glassenes overfladespænding, reducerer skummet og det gør, at øllet føles fladt. Det samme gør mælk, læbestift og andre fedtholdige stoffer, som også medvirker til at ødelække skummet. Ølglas og kaffekopper må derfor IKKE vaskes op sammen. Vask dine glas op i varmt vand med opvaskemiddel og skyl i koldt vand inden du anvender glasset. Så får du flottere skum og en mere velsmagende fadøl. Skål!

Skænker du øllet rigtigt?

Alle – ølentusiaster eller glade amatører – har sin smag, når det kommer til ølglas. Og principielt kan du drikke øl af alle former for glas, men smagsoplevelsen og følelsen bliver bedre, hvis du drikker den af et ølglas, som er beregnet til øl. 

Kvaliteten af dit fadøl afhænger ikke kun af selve øllet fra bryggeriet. Det handler i høj grad også om at have det rigtige fadølsudstyr, den rigtige servering og den rigtige håndtering under ophældning. Når du skal skænke den perfekte fadøl, skal du holde glasset skråt ca. 2 cm under hanen, åbn fadølshanen helt, skænke glasset ca. 2/3 op, rette glasset op til vandret og herefter skænke resten op til ca. 2 cm. fra glassets kant.

Er fustagen opbevaret for varmt?

Rumtemperaturen skal ligge stabilt må ikke overstige 25º C. Fustager skal opbevares ved samme temperatur, som de anstikkes i.

Øl udstyr - FAQ - Divider

Øllet skummer for meget

Er fustagen tom?

Udskift fustagen.

Er anstikkeren sat rigtigt på?

Tjek om den sidder skævt.

Er fustagen opbevaret for koldt?

Fustager skal opbevares ved samme temperatur, som de anstikkes i. Du må ikke tage en kold fustage ude fra et skur og sætte direkte på anlægget.

Er kulsyretrykket for højt?

Tjek om der er skruet op ved en fejl.

Virker køleren?

Tjek om køleren kører.

Er køleribberne rene?

Rengør køleribberne med en børste.

Bliver ølslangen eller ledningen klemt?

Tjek om der er noget der klemmer på slangen.

Skænker du øllet rigtigt?

Hold glasset skråt ca. 2 cm under hanen, åbn hanen helt, skænk 2/3 op, ret glasset og skænk resten.

Sidder der fremmedlegemer/snavs under anstikkeren?

Afmonter anstikkeren. Før en flad hånd over toppen af fustagen og tjek, om der evt. sidder et mikroskopisk stykke plast fra stævhætten. Monter anstikker igen, og prøv at skænke igen.

Øl udstyr - FAQ - Divider

Der kommer slet ikke øl ud

Er der slukket for strømmen?

Ingen strøm – ja så er der ingen øl. Manglende strøm kan skyldes mange ting, men start med at lave et tjek af sikringerne og af selve strømforsyningen. Hvis strømmen er gået – ja så tænd for strømmen eller udskift sikringen, hvis den er sprunget. Sikringen springer oftest, hvis fadølsanlægget er sluttet en forsyning eller sikringsgruppe, hvor der i forvejen er en større belastning. Hvis det er muligt, så sæt den på sin egen sikringsgruppe.

Er kulsyren tom?

Udskift kulsyreflaske.

Er ølfustagen tom?

Skift til ny fustage.

Er anstikkeren sat rigtigt på?

Tjek om anstikkeren er sat rigtigt på fustagen.

Er kulsyretrykket korrekt?

Tjek om der er skruet ned for kulsyren ved en fejl.

Er der et knæk på ølslangen?

Tjek slangen og ret evt. ud.

Er der knæk på kulsyreslangen?

Tjek slangen og ret evt. ud.

Øl udstyr - FAQ - Divider

Øllet smager dårligt

Har fustagen været åbnet for længe?

Fustager, der ikke er på køl, er bedst i løbet af de første 7 dage. Skift fustage.

Er holdbarheden overskredet?

Skift fustage.

Er ølledningen ren?

Rens ølledning – spørg, hvis du er i tvivl.

Er ølglasset rent og i orden?

Tag et rent glas (evt. engangskrus).

Er fustagen opbevaret for varmt?

Fustager skal opbevares ved samme temperatur, som de anstikkes i.

Øllet er grumset

Har fustagen været åbnet for længe?

Fustager, der ikke er på køl, er bedst i løbet af de første 7 dage. Skift fustage.

Er holdbarheden overskredet?

Skift fustage.

Er ølledningen ren?

Rens ølledning – spørg, hvis du er i tvivl.

Er ølglasset rent og i orden?

Tag et rent glas (evt. engangskrus).

Er fustagen opbevaret for varmt?

Fustager skal opbevares ved samme temperatur, som de anstikkes i.

Hvis der stadig er problemer, når du har kontrolleret ovenstående, så ring til UniBevs tekniske afdeling på 2628 7811 eller 6016 2511. Du er også altid velkommen til at  kontakte kundeservice på 7015 0080